Lezing – Afwezige vaders, verloren zonen

Terug

Afwezige vaders, verloren zonen

Een lezing die zich richt tot ouders en zonen van gescheiden gezinnen en mannen die op zoek zijn naar hun kracht en stabiliteit in partnerrelaties.

  • Hoe kan je als (jonge)man je mannelijke kracht vinden?
  • Hoe kan je als man stevig staan in relaties?

Het toenemende aantal echtscheidingen zorgt meer en meer voor gebroken gezinnen. Moeders staan dan ook vaak alleen voor de opvoeding van de kinderen. Eens in de puberteit en ouder blijkt dat er met de opgroeiende zonen niet veel is aan te vangen. Ze zijn niet gemotiveerd, depressief en lusteloos, schoolmoe, of vluchten in drugs en alcohol. Wat is er eigenlijk aan de hand? Wat kunnen we hier als ouder aan doen?

Een systemische kijk op het effect van een afwezige vader in een gezin kan veel dingen duidelijk maken.

Dr Johan Denis, arts en begeleider van familieopstellingen, laat in deze verhelderende voordracht duidelijk zien welke stappen er dienen genomen te worden die een jongeman terug bij zijn kracht brengen. Een mooi en ontroerend proces!

Mannen met terugkerende relatiebreuken of -problemen krijgen zowel inzichten als een weg aangereikt hoe ze stabiele relaties kunnen vormen. Aan de hand van vele herkenbare, dagelijkse situaties worden deze inzichten verduidelijkt en wegen naar heling aangereikt. Inzichten in de wetten en dynamieken van de familieopstellingen maken het mogelijk in zelfs gecompliceerde situaties een juist, nieuw en harmonisch evenwicht te vinden waarin iedereen zijn juiste plek vindt. De voorwaarden en juiste basishouding hiervoor worden in deze voordracht helder en met vele voorbeelden verduidelijkt.