Opstellingen doel

kinderenErvaren van de juiste plek in het familiesysteem: de basis van harmonische relaties.

Onbewust wordt de plek die we in ons gezin van oorsprong innamen overgedragen op alle relaties die we achteraf aangaan. Het basisgevoel dat met die plek samenhangt wordt telkens opnieuw ervaren en herschapen.

Opstellingen laten ons toe een nieuwe, beter gesitueerde plek te vinden en te ervaren. Het gevoel van kracht, rust en diepe verbondenheid dat hiermee samenhangt, geeft de mens een nieuw, vruchtbaarder referentiepunt om in het leven en zijn relaties te staan.

Het zichtbaar maken / loslaten van verstrikkingen: het toestaan van geluk in ons leven. Opstellingen maken de diepe, verkeerd gesitueerde liefde van het kind in ons duidelijk. Totaal onbewust betuigen kinderen op magische manier hun verbinding en trouw aan de clan door zich in lijden hetzelfde lot als uitgeslotenen of zwaar getroffenen toe te meten. Opstellingen maken deze schadelijke patronen duidelijk en tonen een beter gesitueerde wijze om de voorouders te eren in plaats van hun lijden te herhalen. Een grote opluchting voor beide partijen!

Verzoening met het lot: ervaring van volheid ondanks beperking. Er komt een grote kracht en waardigheid over iemand als deze zijn weerstand laat varen en zijn lot ten volle aanvaard. Opstellingen helpen deze houding van aanvaarding te vinden en de grootsheid te ervaren die erbij hoort.

Wie zijn wortels vindt, heeft een stabiele basis om vruchten te dragen. Wie zich op de juiste wijze weet te verbinden ontvangt de zegen: een levende stroom van liefde en kracht van de voorouders. Dat geeft een diepe rust en stabiliteit, een basis, echte wortels.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s